Verksamhet

Jag arbetar på Svenska Akademiens ordboksredaktion sedan 2002. I skrivande stund (september 2023) håller vi på att avsluta det allra sista på Ö vilket innebär att den tryckta versionen i 39 band snart, snart är färdigställd efter mer än 100 års arbete. På redaktionen kommer vi gå in i en ny fas och påbörja en revidering av verket. Jag känner att det är hög tid också för mig att gå in i en ny fas och har drivit företag vid sidan av arbetet sedan 2022.

I min egen verksamhet arbetar jag framförallt med text, men kanske också lite med bild. Efter mer än 20 års ordboksarbete har jag samlat på mig många idéer till texter jag vill skriva. När man dagligdags bläddrar i kapslar med gamla excerpter och läser alla möjliga texter från 1500-talet och framåt är det mycket man hittar som inte får plats i en rätt styrd och formelartad ordboksartikel men som är väl värt att berätta om. Utöver språkrelaterade ämnen kommer miljöfrågor, mat och natur märkas i mina ämnesval.

En del korrekturläsning och språkgranskning får också plats i min verksamhet, och när jag så småningom går ner mer i arbetstid från ordboksarbetet kommer jag ha utrymme för en del redaktörsarbete.

F-skatt: Godkänd för f-skatt sedan 2022

Mejl: info@ceciliabergman.se

LinkedIn: linkedin.com/in/cecilia-cilla-bergman

Instagram: fotograf_cecilia_bergman